Repertoire & Programma

Overal waar er iets te vieren valt, kunnen wij optreden; van een devote processie tot een carnavalstoet, van een braderij tot een historische evocatie, van een verjaardag tot een inhuldiging. De vendeliers treden op onder begeleiding van een tamboer of opgenomen muziek. De afwisseling van trommel en muziek geeft een mooie variatie aan het optreden. De vendeliers treden op met grote en kleine vlaggen. De nadruk van ons optreden ligt op het klassieke vendelen, al hebben we ook enkele moderne nummers op ons repertoire. Wij treden op in binnen – en buitenland. Elk jaar vertegenwoordigen we minstens 1 keer België op een internationaal folklorefestival. We zijn een graag geziene gast en een welkome afwisseling tussen al die volksdansgroepen . Onze vendeliers zijn heel flexibel in hun optredens, ze kunnen op een podium een uur optreden of afwisselend met andere groepen 3 x 20‘; of 4 x 15’. Dit laatste geniet onze voorkeur. Voor stoeten of parades is ons optreden niet beperkt in tijd of afstand.

Benodigdheden & Ruimte

Voor onze optredens op een podium hebben we een minimum vrije ruimte nodig van 12m X 8m. Een geluidsinstallatie is ook wenselijk voor het gedeelte dat we afwerken met opgenomen muziek.

Oefening baart kunst

Om op ons huidig niveau te kunnen blijven optredens verzorgen, wordt er elke woensdagavond geoefend vanaf 19:30u (voor de jongste jeugd) en vanaf 20:30u voor de volwassenen. De veilinghallen van Hoogstraten zijn hiervoor een uitstekende locatie.